Suomen Osakesäästäjät lanseeraa VRC-virtuaalivaluutan
Viime aikoina on noussut epäluuloa pankkien taseita ja keskuspankkivetoista rahajärjestelmää kohtaan, joten on erinomainen aika lanseerata uusia kryptovaluuttoja moninaisilla lupauksilla ja kasvattaa varallisuutta rahajärjestelmän toimivuudesta riippumatta. Vaikka miljoonat sijoittajat ovat menettäneet rahaa kryptomarkkinoilla, odotetaan Osakesäästäjien lanseeraaman kryptovaluutan osalta tilanteen olevan täysin päinvastainen.
Lehdistä on viimeisten vuosien aikana luettu, kuinka kryptovaluuttoja oikea-aikaisesti ostamalla ja myymällä on voinut tienata miljoonia. Tämä on vain jäävuoren huippu. Vähemmälle ovat jääneet tarinat henkilökohtaisen varallisuuden tuhoutumisesta joko huonosta kauppojen ajoituksesta tai esimerkiksi huijauksien ja kryptolompakkovarkauksien johdosta. Ne muodostavat jäävuoren loppuosan.
Kryptomarkkinoiden alho on alkanut helpottaa, joten Osakesäästäjät katsoo ajan olevan otollinen uuden kryptovaluutan lanseeraukselle edellä mainittuja ongelmia silmällä pitäen.
”Viimeaikaiset uutiset pankkien talletuspaosta ja taseongelmista ovat aiheuttaneet kurssiheiluntaa. Keskuspankit ovat rientäneet apuun lisäämällä likviditeettiä ja toimimalla takaajana pankkien operaatioissa. Samanaikaisesti kryptojen arvot ovat nousseet. On puhdasta sattumaa, että kryptovaluuttojen arvonmuutokset korreloivat liki yksi yhteen keskuspankkilikviditeetin ja osakemarkkinoiden kanssa” sanoo Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman pilke silmäkulmassa.
Miten uusi VRC kryptovaluutta toimii?
Käytännössä VRC:ä omistaakseen tulee olla Osakesäästäjien jäsen. Kaikki vanhat jäsenet ovat myös automaattisesti oikeutettuja siihen. Miksi näin on?
”Siinä missä perinteisiä virtuaalivaluuttoja muodostetaan niin kutsutusti louhimalla, luodaan tätä uutta VRC valuuttaa tasaisesti kahdeksan kappaletta vuodessa jokaista Osakesäästäjien jäsentä kohti. Tällä tavalla voimme pitää kierrossa olevan VRC:n määrän rajallisena ja kasvunopeuden hallittuna. Pienellä tarjonnan niukkuudella saamme siis kasvatettua arvoa” Snellman selventää.
Uusi valuutta eroaa muista virtuaalivaluutoista myös siten, että VRC:n arvonmuodostus ei perustu myynti- ja ostotransaktioihin markkinoilla, vaan taustalla on aito reaalinen muuttuja, jota seurataan.
”Valuuttamme arvo on suoraan linkissä Osakesäästäjien jäsenmäärään. Tällä hetkellä yhden VRC:n arvo on huimat 34 210 euroa. Jokainen jäsenemme saa siis automaattisesti noin 273 000 euron arvosta valuuttaa vuodessa. Jäsenmäärän kasvaessa kaikki jäsenet vaurastuvat kuin itsestään. Siten kannattaa liittyä jäseneksi mahdollisimman pian, jotta saa mahdollisimman paljon VRC:ä. Toivon myös, että saan jäseniemme kanssa nostettua arvon 40 000 euroon vuoden loppuun mennessä ja 100 000 euroon viiden vuoden päästä” Snellman jatkaa innostuen.
Uutta valuuttaa kehitettäessä on huomioitu tieteellinen tutkimus ja käytännön havainnot kuinka onnistunut ostojen ja myyntien ajoittaminen on käytännössä mahdotonta. Siksi VRC on suunniteltu osta ja pidä -strategia mielessä eikä sille ole jälkimarkkinoita. Valuuttaa ei myöskään voi varastaa kryptolompakoista, sillä se ei tarvitse erillistä säilytystä. Kyseessä on siis nimensä mukaisesti täysin virtuaalinen, jopa abstrakti, valuutta.
”Tehokkuuden nimissä VRC:n nimi muodostettiin jäsenlehtemme Viisaan Rahan pohjalta. Nimessä c-kirjain on capital, joka viittaa termiin human capital, eli osaamispääomaan. Jokaisen lehden yhteydessä jäsenemme saavat Viisas Raha Capitalia. Vaikka vaurastuminen VRC:llä on lähinnä teoreettista excel-varallisuutta, on henkisen pääoman kasvu lehden ansiosta varmaa. Siten voin hyvällä omalla tunnolla luvata jäsenillemme lisää varallisuutta pitkällä aikavälillä” toteaa Snellman.
VRC:n teknisestä toteutuksesta vastaa Allec & Aqualuto Ltd. VRC:n lanseeraus on osa laajempaa Osakesäästäjien strategiaprosessia. Vuosi sitten järjestö oli muuttamassa nimeänsä Tilisäästäjiksi.